Jump to content

Mađarski ministar pravosuđa podnio ostavku


Svilena

BUDIMPEŠTA , 20. svibnja 2007. (Hina/AFP) - Mađarski ministar pravosuđa i unutarnjih poslova Jozsef Petretei podnio je u nedjelju ostavku na dosadašnju dužnost zbog upletenosti policije u niz skandala, izvijestio je u nedjelju premijer Ferenc Gyurcsany, dodavši kako je ostavku prihvatio.[PRBREAK][/PRBREAK]Dosadašnju funkciju morat će napustiti još tri dužnosnika mađarske policije. Od 31. svibnja s dužnosti će morati otići i načelnik Budimpeštanske policijske uprave Peter Gergenyi, voditelj Službe za unutarnju kontrolu Joszef Dobozy i šef Državne policije Laszlo Bene.

 

Nezadovoljstvo radom policije traje još od rujanskih sukoba pripadnika snaga sigurnosti s prosvjednicima u Budimpešti kada nisu obavili posao kako je trebalo ili su prema demonstrantima postupili iznimno grubo.

 

Mađarsku policiju i ranije optuživanu za korupciju, zadnjih je dana potreslo još nekoliko afera poput slučaja jednog policajca koji je ukrao dio plijena pljačke čiji je počinitelj ubijen, a vrhunac je kaznena prijava dvadesetjednogodišnje djevojke jer su je, kako tvrdi,

prije nekoliko dana silovala petorica policajaca.

 

Gyurcsany je izjavio da je "šokiran i ljut" zbog spomenutih skandala, a protiv svih osumnjičenika pokrenut je kazneni postupak.

 

(Hina) xmh ysd


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija