Jump to content

Mesić se ne slaže sa sporazumom s Austrijom


Ane
 Dijeli

Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da se ne slaže sa sporazumom hrvatske Vlade s Austrijom o "povratu imovine pripadnicima njemačke nacionalne skupine koji su napustili tadašnju Jugoslaviju poslije 1945. godine".[PRBREAK][/PRBREAK]Predsjednik Mesić rekao je u obraćanju hrvatskoj javnosti putem HTV-a u ponedjeljak na večer da sporazum s Austrijom, što ga je pripremila hrvatska Vlada, smatra opasnim presedanom koji neće imati učinka samo na Republiku Hrvatsku.

 

"Odlučio sam da se obratim građankama i građanima Republike Hrvatske, u vezi s jednim pitanjem koje posljednjih dana u sve većoj mjeri privlači pozornost naše javnosti", a "riječ je o sporazumu s Austrijom, što ga je pripremila naša Vlada, a kojim se predviđa povrat imovine pripadnicima njemačke nacionalne skupine koji su napustili tadašnju Jugoslaviju poslije godine 1945., dakle poslije završetka Drugoga svjetskog rata", rekao je predsjednik Mesić.

 

Napomenuo je kako o pripremanju spomenutoga sporazuma nije ni na koji način bio obaviješten.

 

"Tek kada sam posredno saznao o tome, intervenirao sam, ali i tada - a bilo je to prije nekoliko tjedana - odgovoreno mi je kako je ta stvar još duboko u fazi pripremanja, da bih sada saznao da je sporazum gotov, da je poslan austrijskoj strani i da ide u saborsku proceduru", kazao je, uz ostalo, Mesić.

 

Predsjednik Republike naglasio je također kako se sa "Sporazumom ne slaže" i da ga "smatra opasnim presedanom koji neće imati učinka samo na Republiku Hrvatsku".

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija