Jump to content

Milinović o Zakonu o ogranič. uporabe duhanskih proizvoda


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 16. srpnja 2009. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas da u Zakonu o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda neće biti radikalnih promjena, već su moguće jedino njegove tehničke izmjene, dok je vezano uz prijedlog zakona o medicinskoj oplodnji rekao da o njemu razgovara s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor te da će se "naći rješenje".[PRBREAK][/PRBREAK]Milinović je novinarima, na izlasku iz zgrade Vlade nakon današnje sjednice, ponovio da se o zakonu o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda razgovara s udrugom ugostitelja, ali da "neće biti nikakvih radikalnih promjena, a da se razgovarati može o tehničkim detaljima vezanim uz prostore gdje je pušenje dozvoljeno. "A o suštini zakona ne možemo i nećemo", rekao je.

 

Ministar se nije složio s ocjenom novinara da su svi zakoni vezani uz njegov resor poljuljani (Zakonu o ograničavanju duhanskih proizvoda, prijedlog zakona o medicinskoj oplodnji).

 

"To je vaše mišljenje, moje ne", odgovorio je Milinović novinarima naglasivši da reforma zdravstva dobro napreduje, a da je prilikom preuzimanja dužnosti najavio da će se uhvatiti u koštac s reformom zdravstva, pa tako i sa zakonom o medicinskoj oplodnji.

 

"Razgovaram s predsjednicom Vlade i naći ćemo rješenje", rekao je ministar novinarima koje je zanimalo sudbina tog prijedloga zakona, koji je u javnosti izazvao brojne negativne reakcije.

 

O medicinski potpomognutoj oplodnji nije se htio očitovati ni ministar turizam Damir Bajs. Novinarima nije htio odgovoriti na brojna pitanja vezana uz njegovu potporu prijedlogu zakona o medicinskoj oplodnji. Odredbama zakona, naime, onemogućuje se potpomognuta oplodnja parovima u izvanbračnoj zajednici, a ministar Bajs je, kako navode mediji, postao roditelj upravo uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje i to u vrijeme kad je bio u izvanbračnoj zajednici.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija