Jump to content

Ministar Lord McNallyu u posjetu zagreb. Pravnom fakultetu


Mrljavac

ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - U sklopu svog posjeta Republici Hrvatskoj Lord Tom McNally, državni ministar u Ministarstvu pravosuđa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, održat će u ponedjeljak, 20. veljače u 14 sati u Auli Sveučilišta u Zagrebu predavanje kojem će, kako najavljuju, nazočiti predsjednik Republike, dr. Ivo Josipović, ministri uprave i pravosuđa te ostali uglednici.[PRBREAK][/PRBREAK]Lord McNally obratit će se na temu reforme pravosuđa u procesu pristupanja Europskoj uniji s naglaskom na djelovanju Europskog suda za ljudska prava.

 

Lord McNally i predsjednik Ivo Josipović će prije predavanja održat kratku konferenciju za tisak u Auli s početkom u 13.45 sati.

 

Istom prigodom Lord McNally će dekanu Pravnog fakulteta u Zagrebu Zoranu Paraću predati komplet knjiga „Izvješća o Europskom sudu“, dar britanskog suca uvaženog gospodina Petera Rotha.

 

Posjet Lorda McNallya i donacija uvaženog gospodina suca Rotha dva su najsvježija primjera izvrsne suradnje između hrvatskih institucija, u ovom slučaju Pravnog fakulteta u Zagrebu, i Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine u Zagrebu.

 

Lord McNally je državni ministar od 2010. Zastupnikom u britanskom parlamentu postao je 1979. kao predstavnik izborne jedinice Stockport South. Više informacija na: www.parliament.uk/biographies/lords/27080

 

Novinari koji će popratiti događaj mogu se obratiti na international@pravo.hr.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija