Jump to content

Ministarstvo pravosuđa provelo nadzor u dubrovačkom zatvoru


Mrljavac

ZAGREB, 11. travnja 2012. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa priopćilo je danas da je krajem prošlog mjeseca provelo upravni nadzor u Zatvoru u Dubrovniku povodom pisma tamošnjih zatvorenika i službenika o navodnim nezakonitostima i nepravilnostima o kojem će uskoro dovršiti izvješće te ga uputiti Državnom odvjetništvu.[PRBREAK][/PRBREAK]Ministarstvo navodi da je upravni nadzor provelo povodom opsežnog pisma zatvorenika i službenika o čemu su zadnjih dana izvještavali mediji, a u kojemu skupina zatvorenika dubrovačkog zatvora upozorava na loše uvjete i prenapučenost zatvora.

 

Zatvorenici u pismu upozoravaju da u zatvoru povremeno boravi i 80 ljudi, iako ima mjesta za oko 40 osoba, te da neki zatvorenici spavaju na podu jer nema mjesta za krevete. Ističu i da se sanitarni čvorovi nalaze u sobama u kojima se jede i spava, da teretanu smije koristiti tek desetak zatvorenika, te da su među zatvorenicima česti sukobi koji se zataškavaju. Zatvorenici prigovaraju i na prehranu, odnosno da su im obroci hladni, loši i oskudni.

 

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić, stoji u priopćenju, zbog svega navedenog je krajem prošloga mjeseca proveo upravni nadzor u dubrovačkom zatvoru, te odmah po saznanju za navodne nezakonitosti i nepravilnosti formirao sedmeročlano povjerenstvo sastavljeno od dvije službenice Ministarstva, troje službenika Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav i dvojice sudaca Županijskog suda u Dubrovniku.

 

Nadzor je proveden 29. i 30. ožujka, a povjerenstvo će uskoro dovršiti svoje izvješće, kažu u Ministarstvu te najavljuju da će o rezultatima provedenog nadzora obavijestiti javnost.

 

Dodaju da će izvješće povjerenstva dostaviti Državnom odvjetništvu, koje je također obaviješteno o pismu zatvorenika.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija