Jump to content

Ministrica odbacila optužbe o nepotizmu


Zex

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt odbacila je danas optužbe dvoje neizabranih kandidata za vježbenike u pravosudnim institucijama koji je prozivaju za nepotizam i tvrde da je izabrala dvoje vježbenika jer su članovi DC-a, stranke kojoj je ona na čelu.[PRBREAK][/PRBREAK]"S gnušanjem odbacujem sve optužbe koje ni ne želim komentirati i spuštati se na tu razinu", kazala je Hini ministrica Škare Ožbolt, dodavši da se već ranije očitovala o slučaju Matka Jelića, kandidata za vježbenika na dubrovačkom Općinskom sudu koji ju je danas, zajedno sa Dubravkom Kežić, neizabranom kandidatkinjom za vježbenicu u splitskom Državnom odvjetništvu, optužio za nepotizam.

 

Jelić i Kežić, naime, tvrde da su za vježbenike izabrani kandidati s lošijim uspjehom na studiju od njih i manjim brojem bodova na natječaju, među kojima i dvojica članova DC-a, Dalibor Milan i Mario Bulum.

 

Ministrica Škare Ožbolt kazala je da ne želi komentirati te tvrdnje i "polemizirati o nečijoj stranačkoj pripadnosti i političkim stavovima".

 

"Svatko tko želi može u Ministarstvu pravosuđa provjeriti rezultate i tijek natječaja za vježbenike", kazala je ministrica.

 

Odbacila je Jelićevu tvrdnju da mu je u razgovoru rekla da se javi na idući natječaj i obećala da mu jamči da će biti primljen.

 

"S Jelićem sam jednom razgovarala no on mi je tom prilikom prijetio svojim političkim vezama i više s njim nisam željela razgovarati", kazala je. Tvrdi da je Jelić prigovor na rješenje o izboru vježbenika

uputio i na znanje premijeru Ivi Sanaderu, potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor, predsjedniku saborskog Odbora za predstavke i žalbe Anti Đapiću i dubrovačkom HHO-u.

 

"To nikada niti jedan vježbenik nije učinio", kazala je, upitavši nije li to politički pritisak na nju. Nadalje tvrdi da Jelić ističe samo ono što mu je u natječaju išlo u prilog.

 

"Zašto šuti o tome da je studirao šest godina i jedan mjesec i da je predsjednik suda o svim kandidatima s kojima je razgovarao dao pozitivno mišljenje", kazala je, dodavši i da kandidatkinju Kežić splitsko Državno odvjetništvo uopće nije predložilo.

 

Odbacila je i tvrdnje da je viša pravna savjetnica u Ministarstvu Nela Dajčić Njavro, nakon što je priča o izboru vježbenika objavljena u medijima, smijenjena jer je Jeliću navodno priznala da je rješenje o izboru vježbenika napisala po nalogu pomoćnice ministrice za organizacijsko-kadrovske poslove Barice Novosel. Ministrica je potvrdila da je savjetnica premještena na drugo radno mjesto, no tvrdi da premještaj nije imao nikakve veze s natječajem jer je o tome već ranije odlučeno.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija