Jump to content

Ministrica odžala godišnji sastanak


Ane

U utorak 27. prosinca 2005. godine ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt održala je godišnji sastanak predstavnika Ministarstva pravosuđa sa predsjednicima svih visokih, županijskih i najvećih općinskih sudova u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma.[PRBREAK][/PRBREAK]Na godišnjem sastanku raspravljalo se o strategiji reforme pravosuđa, posljednjim zakonskim izmjenama o organizaciji pravosudne uprave - Zakon o sudovima i Zakon o državnom sudbenom vijeću, mjerama Vrhovnog suda RH na povećanju učinkovitosti sudbene vlasti, stanju i planu za sređivanje zemljišnih knjiga te o akcijskom planu za ovrhe.

 

Ministrica Škare Ožbolt istakla je tri smjernice provedbe reforme pravosuđa: rješavanje svih zaostataka, racionalizacija strukture i organizacije sudova te skraćivanje trajanja sudskog postupka. Čime se želi postići moderna, učinkovita i građanima dostupna mreža sudova.

 

Ministrica pravosuđa kazala je da proces smanjenja broja zaostataka ovršnih i zemljišno-knjižnih predmeti ide dobro, a plan je da se do kraja 2006. zaostaci svedu na nulu.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija