Jump to content

Ministrica pravosuđa na sastanku u Newcastlu


Ane

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt će s delegacijom Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 7. do 9. rujna 2005. godine sudjelovati u radu Neformalnog sastanka ministara pravosuđa i unutarnjih poslova članica EU u Newcastlu.[PRBREAK][/PRBREAK]Delegacija Ministarstva pravosuđa na neformalnom sastanku sudjeluje u svojstvu zemlje kandidata te očekuje se da će sudjelovanje na ovom uglednom i utjecajnom ministarskom skupu članica EU, imati veliki značaj za promoviranje Republike Hrvatske u smislu ubrzanja njenog ulaska u članstvo Europske Unije.

 

Glavne teme Neformalnog sastanka biti će pitanja organiziranog kriminala, terorizma, trgovine ljudima, nezakonite migracije i drugo. Nadalje, raspravljat će se i o pitanjima Građanskog prava, posebno o Europskoj sudskoj mreži u građanskim i trgovačkim stvarima, prekograničnoj suradnji u Građanskim stvarima, pitanjima medijacije te sporova male vrijednosti - Europski platni nalog, Europski postupak u sporovima male vrijednosti.

 

Na marginama Neformalnog sastanka ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt sastat će se sa ministrima pravosuđa Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Francuske i Italije, koje će upoznati s napretkom Republike Hrvatske u postizanju pune suradnje sa međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, sa reformom pravosuđa kao i naporima koje Republika Hrvatska poduzima u borbi protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije.

 

Pored ministrice pravosuđa , ispred Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske u radu Neformalnog sastanka sudjelovat će i prof.dr. Željko Horvatić specijalni savjetnik za Kaznena pitanja i gospođa Ljiljana Vodopija Čengić, pomoćnica ministrice za međunarodnu pravnu pomoć, suradnju i ljudska prava.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija