Jump to content

Mlijeko s melaminom u Kini: tri smrtne kazne


Mrljavac

PEKING, 22. siječnja 2009. (Hina/AFP) - Tri su osobe osuđene na smrt, od kojih jedna uvjetno, za umiješanost u skandal s mlijekom prodavanim uz dodatak melamina, zbog čega je prošle godine u Kini umrlo šestero djece, a 300.000 ih je oboljelo, objavila je u četvrtak agencija Nova Kina.[PRBREAK][/PRBREAK]Bivša predsjednica uprave korporacije Sanlua, proizvođača mlijeka zatrovanog melaminom, osuđena je na doživotni zatvor na suđenju koje je počelo krajem prosinca. Sud je u četvrtak izrekao kaznu 21 osobi.

 

Suđenje je provedeno u Shijiazhuangu, u pokrajini Hebeiju, gdje je i sjedište korporacije Sanlua. Sud je u četvrtak objavio sve presude.

 

Zhang Yujun, koji je proizveo i distribuirao oko 600 tona mlijeka u prahu, prvi je osuđen na smrt jer je doveo u opasnost opću sigurnost, objavio je sud.

 

Još je jedan muškarac osuđen na smrtnu kaznu zbog umiješanosti u skandal koji je u Kini uzrokovao pravu psihozu i zbog kojeg su iz prodavaonica diljem svijeta povučeni kineski proizvodi koji sadržavaju to mlijeko.

 

Treći muškarac osuđen je na smrtnu kaznu, ali uvjetno.

 

Tian Wenhua (66), bivša predsjednica uprave korporacije Sanlua, bila je na najvišem položaju među onima kojima se sudilo zbog malamina. Osim nje, doživotnu zatvorsku kaznu kaznu dobila su još dvojica optuženika, a ostali su osuđeni na zatvorske kazne od pet do 15 godina.

 

U procesu zbog melamina optuženo je još 39 osoba koje čekaju suđenje.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija