Jump to content

Moussaoui ponovo istjeran iz sudnice


Zex

Nakon još jednog ispada u sudnici okružna sutkinja u američkoj Alexandriji zabranila je Zacariasu Moussaouiu, optuženom da je sudjelovao u zavjeri prigodom napada 11. rujna, da nazoči odabiru porote koja će odlučiti hoće li biti osuđen na smrtnu kaznu.[PRBREAK][/PRBREAK]Drugi tjedan za redom Moussaoui je, prije no što je izveden iz sudnice, povikao "Ja sam al-Qaeda". Prošlog je tjedna Moussaoui napravio nekoliko ispada na četiri različita sjednice s potencijalnim

porotnicima, što je svaki put rezultiralo njegovim izbacivanjem iz sudnice.

 

Sutkinja Leonie Brinkema u utorak je sazvala sjednicu, dan prije saslušanja o izboru porote, najviše stoga da Moussaouia upita može li se prikladno ponašati rijekom suđenja.

 

Moussaoui, francuski državljanin marokanskog porijekla, nije dao izravan odgovor na to pitanje i počeo vrijeđati svoje odvjetnike i tvrditi da oni nisu njegovi branitelji. "Ja sam al-Qaeda. Vi, vi, vi - za mene ste neprijatelji", rekao je pokazavši na svoje odvjetnike.

 

Sutkinja je odlučila da Moussaouiu neće dopustiti da nazoči izboru porotnika koje počinje u srijedu i traje do iznošenja uvodnih riječi u sudskom procesu 6. ožujka.

 

U travnju se Moussaoui, protiv savjeta svojih odvjetnika, izjasnio krivim po šest točaka optužbe protiv njega u vezi s napadima 11. rujna u kojima je poginulo 3000 ljudi.

 

Porotnici moraju utvrditi je li Moussaoui namjerno lagao FBI-ju u razgovorima prije 11. rujna o svom poznavanju planova otmice zrakoplova o čemu ovisi hoće li biti osuđen na smrtnu kaznu ili doživotni zatvor.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija