Jump to content

Neotvaranje poglavlja pravosuđa ozbiljan je problem


Mrljavac
 Dijeli

PULA,26. svibnja 2009.(Hina) - Hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović ocijenio je u utorak da je neotvaranje poglavlja pravosuđa i ljudskih prava ozbiljan problem te da usporava pravosudne reforme, ali i priključenje Hrvatske Europskoj uniji.[PRBREAK][/PRBREAK]To što se poglavlje pravosuđa i ljudskih prava ne otvara "usporava proces pravosudnih reforma, ali i ostvarivanje pretpostavki za priključenje Hrvatske Europskoj uniji", rekao je Šimonović lokalnim medijima za posjeta pulskom sudu i zatvoru.

 

Na novinarski upit kako se Hrvatska može izvući iz svojevrsna pat-položaja u kojem se našla zbog topničkih dnevnika, ministar Šimonović je kazao kako ne skriva kako je pozicija s otvaranjem 23. poglavlja doista teška. Naime, s jedne strane, kako je obrazložio, glavni haaški tužitelj Serge Brammertz, koji još danas sudjeluje na 3. regionalnoj konferenciji državnih odvjetnika na Brijunima, želi doći do dokumenata koje smatra važnima, a Hrvatska je, s druge strane, "predala dokumente do kojih je mogla doći".

 

Do nekih dokumenata ne možemo doći jer jednostavno nisu bili nikad načinjeni ili su pak bili načinjeni pa uništeni ili odneseni i skriveni pa su zato nama nedostupni, naglasio je Šimonović.

 

Hrvatska će, dodao je ministar pravosuđa, morati pronaći način na koji će osigurati da Haag pozitivno ocijeni suradnju, bez obzira na to što mu iz objektivnih razloga ne može osigurati dokumente koje traži.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.



Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija