Jump to content

Njemačka postrožila zakone o dopingu


Ane

BERLIN, 5. srpnja 2007. (Hina) - Nakon višegodišnjih rasprava njemački Bundestag pooštrio je u četvrtak glasovima zastupnika vladajuće demokršćansko - socijaldemokratske koalicije zakone o dopingu i trgovini sredstavima za doping reagirajući time na učestale skandale u svezi s dopingom vrhunskih sportaša, prije svega biciklista.[PRBREAK][/PRBREAK]Tako će posjedovanje i raspačavanje sredstava koja služe dopingu biti kažnjeno zatvorom i do deset godina. Sami sportaši koji se koriste dopingom i dalje neće biti krivično gonjeni.

 

"Ovo je naš doprinos borbi protiv dopinga ali svima treba biti jasno da država ovaj problem ne može sama riješiti", rekao je ministar unutarnjih poslova i sporta Wolfgang Schaeuble.

 

Političari vladajuće koalicije obećali su i značajnu financijsku pomoć državnoj Agenciji za borbu protiv dopinga (NADA).

 

Pripadnici oporbe u Bundestagu stranke Ljevice, Liberali i Zeleni žestoko su kritizirali novi zakon jer drže da on ne ide dovoljno daleko.

 

"Sportaš koji otvoreno prizna da je bio pod dopingom i dalje ostaje nekažnjen", smatra Winfried Hermann iz stranke Zelenih koja se suzdržala od glasanja.

 

Njemački sportski svijet a posebice biciklistički su u posljednjih nekoliko mjeseci uvijek iznova potresali skandali vezani uz zloupotrebu dopinga. Tako je gotovo cjelokupna momčad Telekoma na čelu s nekadašnjim pobjednikom Tour de Francea, Janom Ulrichom, priznala uzimanje dopinga.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija