Jump to content

Od sutra ponovno moguć unos tekućine u zrakoplove


Mrljavac

ZAGREB, 19. kolovoza 2008. (Hina) - Od sutra, 20. kolovoza, stupa na snagu uredba Europske komisije (EK) kojom se putnicima u zračnom prometu koji putuju iz Hrvatske i presjedaju u nekoj od zračnih luka u EU i Švicarskoj ponovno dozvoljava unos tekućine u zrakoplove, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.[PRBREAK][/PRBREAK]Regulativa se odnosi na hrvatske zračne luke Dubrovnik, Rijeka, Pula, Split, Zadar i Zagreb, a takvo odobrenje, kojim se trećim zemljama odobrava transfer tekućina preko zračnih luka u EU i Švicarskoj, od EK je dobila još samo zračna luka Singapur.

 

U tekućine se, među inim, ubrajaju pića, ulja, losioni, gelovi, te boce pod tlakom poput dezodoransa, parfema i ostali predmeti sličnog sadržaja.

 

Navedeni predmeti moraju biti kupljeni u trgovinama bescarinske zone navedenih zračnih luka i pakirani u posebnu prozirnu plastičnu vrećicu koja mora biti zapečaćena tako da svaki pokušaj otvaranja i zadiranja u njezin sadržaj može biti vidljiv, navodi se u priopćenju Ministarstva.

 

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija