Jump to content

Odbijen zahtjev za izuzećem u slučaju "Radak"


Zex

Glavno državno odvjetništvo odbilo je zahtjev odvjetnika Luke Šuška, branitelja optuženog Srbina Milenka Radaka, za izuzećem županijskog državnog odvjetnika u Zadru Ivana Galovića u tom predmetu, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu.[PRBREAK][/PRBREAK]Milenko Radak uhićen je prošle godine u srpnju u Benkovcu, nakon čega je prijavljen i optužen za ratni zločin počinjen nad civilnim pučanstvom Škabrnje u studenome 1991., odnosno da je kao zapovjednik Specijalnog voda teritorijalne obrane bivše općine Benkovac sudjelovao u tom zločinu.

 

Zagrebački odvjetnik Luka Šušak na početku suđenja Radaku, početkom ove godine na Županijskom sudu u Zadru, zatražio je izuzeće Galovića zbog, kako je naveo, pristranosti. Isto tako, zatražio je izuzeće i zamjenika državnog odvjetnika Slobodana Denone.

 

Nakon što je Glavno državno odvjetništvo odbilo Radakov zahtjev u pogledu Galovića, Galović je danas, u skladu sa svojim ovlastima, odbio i Šuškov zahtjev za izuzećem njegova zamjenika Slobodana Denone.

 

Nakon ovog odbijanja Šuškovih zahtjeva, očekuje se da sudac Županijskog suda u Zadru BranimirZorica uskoro zakaže nastavak suđenja Milenku Radaku.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija