Jump to content

Odgođeno bičevanje žene osuđene zbog toga što je pila pivo


Mrljavac
 Dijeli

KARAI, 24. kolovoza 2009. (Hina/AP) - Malezijske vlasti iznenada su odgodile bičevanje palminim grama manekenke koja je osuđena na tu kaznu zbog toga što je pila pivo u noćnom klubu, ali vlasti su istaknule da će kazna biti izvršena nakon svetog islamskog mjeseca ramazana unatoč kritikama da je kazna preteška.[PRBREAK][/PRBREAK]Kartika Sari Devi Sukarno (32), muslimanka i majka dvoje djece, bila je na putu za ženski zatvor gdje je trebala biti izvršena kazna kada su je policajci vratili kući.

 

Prema objašnjenju tužiteljstva, kazna će biti izvršena nakon ramazana, koji je počeo u subotu.

 

Malezijski islamistički sud osudio je manekenku na bičevanje palminim granama jer je popila pivo u noćnom klubu u hotelu u prosincu 2007. godine te tako prekršila stroge islamske zakone koji muslimanima zabranjuju da piju alkohol.

 

Kartika je osuđena na šest udaraca palminim granama te na novčanu kaznu u visini od 1.400 dolara.

 

Protiv ove kazne pobunio se i Amnesty International a sama Kartika kazala je da želi bičevanje jer "želi poštivati zakone".

 

 

Edit:

 

Premijer Malezije se zauzeo za manekenku osuđenu na bičevanja zbog piva

 

KUALA LUMPUR, 25. kolovoza 2009. (Hina/AFP) - Malezijski premijer Najib Razak je manekenki osuđenoj na bičevanje palminim grama jer je pila pivo u noćnom klubu, predložio da uloži priziv na presudu.

 

Kartika Sari Devi Sukarno (32), muslimanka i majka dvoje djece, osuđena je na šest udaraca palminim granama te na novčanu kaznu u visini od 1.400 dolara, a izvršenje je odgođeno za razdoblje nakon svetog muslimanskog mjeseca ramazana.

 

Premijer Razak je istaknuo da se neće uplitati u islamski zakon, ali je podsjetio mladu majku da ima mogućnost ulaganja žalbe na presudu.

 

Odgoda izvršenja presude možda je pokušaj odustajanja od afere koja kvari sliku Malezije, ocijenio je jedan neimenovani dužnosnik vlade. Amnesty International je u petak pozvao Maleziju da ne pristupi bičevanju i tražio ukidanje "okrutne i ponižavajuće kazne".

 

Multikulturalna Malezija gdje živi veliki broj pripadnika kineske i indijske manjine raspolaže s dvostrukim pravosudnim sustavom i islamski sudovi mogu suditi muslimanima i primjenjivati islamski zakon.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija