Jump to content

Odgođeno suđenje Milanu Martiću


Ane

Suđenje bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću odgođeno je do sljedećeg četvrtka, 26. siječnja, na zahtjev obrane koja nije bila spremna za protuispitivanje idućeg svjedoka optužbe, odlučilo je nadležno raspravno vijeće Haškog suda (ICTY).[PRBREAK][/PRBREAK]Predsjedatelj sudac Bakone Justice Moloto prihvatio je zahtjev Martićeva branitelja Predraga Milovančevića za jednotjednom odgodom suđenja, kako bi se obrana pripremila za protuispitivanje idućeg svjedoka optužbe, kojeg je tužitelj Alex Whiting najavio kao stručnjaka Tužiteljstva za vojna pitanja. Whiting je najavio da će isti svjedok dati iskaz i o raketiranju Zagreba, 2. i 3. svibnja 1995., u kojemu je tada boravio.

 

Odvjetnik Milovančević se od početka dokaznog postupka optužbe 16. siječnja žali da nema uvjete za pripremu obrane jer mu sud kasni s isplatom odobrenih sredstava pa nije iznajmio ured u Haagu, a opsežni materijali koje je dopremio iz Beograda nedostupni su mu jer ih je pohranio u skladište.

 

Danas je svoj četvorodnevni iskaz završio prvi svjedok optužbe protiv Martića, Veljko Džakula, koji se 90-ih kao predsjednik SDS-a u zapadnoj Slavoniji zauzimao za političko rješenje sukoba zbog čega je bio izložen progonu srpskog vodstva u Kninu.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija