Jump to content

Odgovornost za štetu i novi Zakon o obveznim odnosima


Ane
 Dijeli

Pravosudna akademija organizira okrugli stol na temu "Odgovornost za štetu i novi Zakon o obveznim odnosima" koji će se održati 19. i 20. siječnja 2006. u Regionalnom centru PA pri Županijskom sudu u Zagrebu.[PRBREAK][/PRBREAK]Stupanjem na snagu novog ZOO-a (NN 35/05) doći će do značajnih promjena u odštetnopravnom uređenju. Tim su promjenama naročito zahvaćeni institut neimovinske štete te posebna odštetnopravna uređenja, poput odgovornost za štetu prouzročenu motornim vozilom u pogonu te odgovornost za neispravan proizvod. Kroz radionicu obrađivat će se određeni hipotetski slučajevi kroz koje će se ukazati na razlike između dosadašnjeg i novog Zakona o obveznim odnosima u uređenju navedene materije.

 

Stoga će se 19. i 20. siječnja 2006. u Regionalnom centru Pravosudne akademije pri Županijskom sudu u Zagrebu održati okrugli stol radi prezentacije obrazovnog materijala “Odgovornost za štetu i novi Zakon o obveznim odnosima”, kojeg su izradili asistenti na Pravnom fakultetu u Zagrebu, mr.sc. Marko Baretić i mr.sc. Saša Nikšić te sudac Općinskog suda u Zagrebu Dražen Jakovina.

 

Svrha okruglog stola je raspraviti pojedina sporna pitanja, ukazati na moguće probleme u primjeni odredaba Zakona i na taj način doći do suglasja oko rješenja, a u cilju obogaćivanja obrazovnih materijala za seriju radionica koja će od 06. veljače 2006. pa nadalje biti provedena u svim regionalnim centrima Pravosudne akademije

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija