Jump to content

Odlazi Vesna Škare Ožbolt?


Ane

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček opovrgnuo je napis u "Večernjem listu" o smjeni ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt. Rekao je da za sada nema nikakvih promjena u Vladi i da takve tvrdnje ne stoje.[PRBREAK][/PRBREAK]Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je da su medijske tvrdnje o njezinoj smjeni "jeftina podmetanja" koja plasiraju protivnici reforme pravosuđa. "Reforma pravosuđa, koju uporno provodim već dvije godine, izbila je mnogima puno novca iz džepa i prekinula puno interesnih veza pa nije čudo da je mnogi žele usporiti. Kad vam se ne može prigovoriti da ste loš ministar, onda se neki služe jeftinim podmetanjima", izjavila je Škare Ožbolt.

 

Dodala je da je tvrdnje o smjeni ne zabrinjavaju te da nastavlja svoj posao koji obavlja vrlo korektno. Ministrica nije željela konkretizirati tko to "jeftino podmeće", ali ističe da su se tvrdnje o njezinoj smjeni u javnosti zadnji put pojavile odmah nakon stavljanja cijele baze zemljišnih knjiga na internet, odnosno čim su potpuno otvorene javnosti.

 

"Večernji list" objavio je tekst u kojem se navodi da će premijer Ivo Sanader smijeniti ministricu, među ostalim i zbog "curenja informacija" o Vladinu planu financiranja obrane generala pred Sudom u Haagu.

 

Premijer Sanader izjavio je danas u Kutinu, komentirajući napis "Večernjeg lista" o navodnoj smjeni ministrice pravosuđa, da nema što dodati izjavi Vladinog glasnogovornika o tome.

 

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je, komentirajući novinske napise da Vlada kani razriješiti Vesnu Škare Ožbolt dužnosti ministrice pravosuđa, da zasada nema nikakvih promjena u Vladi, ali da će Vlada "sigurno učiniti sve da stane na kraj curenju informacija".


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija