Jump to content

Određen pritvor F. Margašu


Ane
 Dijeli

Osumnjičeniku za ratne zločine Fredu Margušu, pripadniku HV-a iz Čepina kod Osijeka, određen je u subotu, nakon ispitivanja kod istražnog suca osječkog Županijskog suda, pritvor u trajanju od 30 dana.[PRBREAK][/PRBREAK]Osumnjičenik je, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo, u četvrtak priveden u Istražni centar Županijskog suda, a Županijsko državno odvjetništvo je u petak protiv njega uputilo istražni zahtjev.

 

Osumnjičenik je tijekom ispitivanja u cijelosti negirao kazneno djelo za koje ga se tereti, rekao je Hini istražni sudac Ante Kvesić.

 

Osumnjičenika se tereti da je - postupajući protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata, te Dopunskom protokolu ovih konvencija - 7. prosinca 1991. godine, kao pripadnik Hrvatske vojske, skupa s više drugih pripadnika HV-a, čiji je identitet za sada neutvrđen, po prethodnom dogovoru, te nalozima osumnjičenika i međusobnoj podjeli zadataka, skrivio na području Osijeka smrt srpskih civile.

 

Najprije su, prema obrazloženju istražnog zahtjeva, nakon fizičkog i psihičkog zlostavljanja, na obalu Drave doveli Radoslava Ratkovića te mu pucali u glavu, a osumnjičeni ga je zatim gurnuo u Dravu. Potom su, nakon fizičkog i psihičkog zlostavljanja, na obalu Drave doveli i dr. Milutina Kutlića, a osumnjičenik se tereti da mu je pucao u glavu, usmrtivši ga na mjestu događaja, nakon čega je gurnut u rijeku

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija