Jump to content

Opatija - Ministar Milinović otvorio Konferenciju socijalnih radnika


Mrljavac

OPATIJA, 4. listopada 2010. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović u Opatiji je danas otvorio trodnevnu, 4. konferenciju socijalnih radnika "Siromaštvo, socijalna isključenost i socijalni rad", koju je organizirala Hrvatska udruga socijalnih radnika i na kojoj sudjeluje 470 djelatnika iz područja socijalne skrbi.[PRBREAK][/PRBREAK]U pozdravnom govoru na konferenciji, kojoj je svrha uključiti socijalne radnike u planiranje, pripremu i provođenje socijalnih akcija, ministar Milinović rekao je kako očekuje ideje i prijedloge za novi zakon o socijalnoj skrbi, za koji je rekao da je "snažan korak naprijed u reformi socijalne skrbi".

 

Istaknuo je primjere ulaganja u socijalnu skrb, dodajući kako ni izborna godina to ministarstvo neće zaustaviti u planiranoj reformi jer "zdravstvo mora biti uzdignuto iznad uskostranačkih interesa".

 

"Nedavno smo osnovicu socijalne skrbi podigli sa 400 na 500 kuna, a u zadnjem rebalansu proračuna nije umanjena stavka koja se odnosi na socijalna prava. Devetnaest ureda uređeno je po principu 'sve na jednome mjestu', što omogućava lakše korištenje usluge, a s tim ćemo ići i dalje", rekao je ministar.

 

"Dvadeset tri milijuna eura uložili smo da bismo stvorili uvjete za bolji rad 14 ustanova za socijalnu skrb te izgradili devet novih ureda", dodao je Milinović.

 

Nakon otvorenja 4. konferencije socijalnih radnika, na novinarsko pitanje strahuje li od iskaza bivšeg premijera Sanadera pred istražnim povjerenstvom Milinović je odgovorio negativno, dodajući kako nije u vezi s njim.

 

Na pitanje hoće li njegovo ministarstvo učiniti što u vezi s otvaranjem rodilišta budući da je jučer je u hitnoj pomoći u Imotskom rodila jedna žena, ministar zdravstva je odgovorio: "Kad se steknu tehnički uvjeti da žena može rađati u bilo kojem rodilištu, to će se dogoditi, neće biti otvaranja novih rodilišta.

 

"Želim zaštititi žene - svako rodilište mora imati uvjete da se u njemu izvede hitni carski rez. Neću podleći pritiscima otvaranja rodilišta dok se normalni uvjeti za to ne uspostave" zaključio je minisitar.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija