Jump to content

Općinski sud u Bjelovaru najažurniji u 2006.


Ane

BJELOVAR, , 18. lipnja 2007. (Hina) - Općinski sud u Bjelovaru je, po podatcima Ministarstva pravosuđa, najažurniji u Hrvatskoj u 2006., istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik toga suda Goran Milaković, dodavši da je najuspješniji u usporedbi sa svim većim sudovima s proširenom nadležnosti i s više od deset sudaca.[PRBREAK][/PRBREAK]Istaknuo je kako je to najbolji rezultat toga suda nakon osamostaljenja Hrvatske.

 

U početku 2006. ostalo je u radu iz proteklih godina 3195 predmeta, a primljeno je novih 10.713. Riješeno je 11.568, a nije riješeno 2340 predmeta pa je ažurnost, točnije omjer neriješenih i riješenih predmeta, dva prema šest, rekao je Milaković, dodavši kako je neriješenih predmeta koliko ih stigne u dva i pol mjeseca.

 

Predsjednik Suda je istaknuo kako nije riječ samo o ažurnosti nego i o kvaliteti jer je na drugostupanjskim postupcima i na višim sudovima potvrđeno gotovo 70 posto presuda iz kaznenih predmeta, promijenjeno ih je 18,7 posto i ukinuto samo 11,6 posto. Još su bolji rezultati u predmetima građanskog odjela gdje je potvrđeno 76,3 posto presuda.

 

Milaković je istaknuo kako se posebno pazi na predmete starije od tri godine u kojima je bjelovarski sud po rezultatima također vodeći u Hrvatskoj.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija