Jump to content

Osijek: povećan broj kaznenih djela


Zex

U prvih šest mjeseci ove godine na području grada Osijeka ukupna su zabilježena 1352 kaznena djela, što je za 150 kaznenih djela ili 12,5 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, doznaje se u Osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.[PRBREAK][/PRBREAK]Prema njezinim podacima otkrivačka djelatnost tijekom prvog polugodišta 2004. godine iznosila je 57 posto, što je za 16 posto manje nego u istom razdoblju 2003. godine, kada je iznosila 73 posto.

 

Na području grada Osijeka zbog počinjenih je kaznenih djela u prvih šest mjeseci ove godine prijavljeno ukupno 477 počinitelja, ili 27,9 posto više nego u prvom polugodištu prošle godine.

 

Od ukupnog broja počinitelja 429 je muškaraca i 48 žena, a po dobnoj strukturi 86 počinitelja su maloljetnici te 92 mlađi punoljetnici. Kaznena djela koja su počinili maloljetnici čine 7,2 posto svih kaznenih djela evidentiranih na osječkome području u prvih šest mjeseci ove godine.

 

Ukupno prijavljena materijalna šteta nastala počinjenim kaznenim djelima na području Osijeka iznosi 16,4 milijuna kuna, što je za 64,1 milijuna kuna manje nego u istom razdoblju prošle godine, kada je šteta procijenjena na 80,5 milijuna kuna.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija