Jump to content

Osnovana Udruga pravnika u zdravstvu


lex

Dana 10. studenog 2006. godine u Stubičkim Toplicama održana je Osnivačka skupština Udruge pravnika u zdravstvu. Trenutno Udruga broji 17 članova koji rade i djeluju u hrvatskim bolnicama iz 10 županija, s ciljem daljnjeg širenja na sve zdravstvene ustanove diljem lijepe naše, a koje uključuju i domove zdravlja, ljekarne, zavode za javno zdravstvo i druge.[PRBREAK][/PRBREAK]Diplomirani pravnici iz zdravstvenih ustanova općih i specijalnih bolnica Koprivnice, Varaždina, Zaboka, Virovitice, Siska, Varaždinskih Toplica, Stubičkih Toplica, Klenovnika, Novog Marofa, Krapinskih Toplica, Daruvarskih Toplica, Pakraca i Popovače osnivači su ove Udruge čiji cilj je promicanje ugleda i unapređenje pravničke struke u zdravstvu u zemlji i inozemstvu, razvoj i napredak pravne struke u zdravstvenim ustanovama, stvaranje i njegovanje veza među diplomiranim pravnicima koji rade i djeluju u zdravstvenim ustanovama, njegovanje i razvitak ugleda i etike pravničkog poziva, raspravljanje znanstvenih i stručnih problema pravne struke i zauzimanje stanovišta o njima i poticanje i razvitak suradnje Udruge s drugim stručnim, obrazovnim, razvojnim i istraživačkim organizacijama, te suradnje sa sličnim Udrugama u zemlji i inozemstvu.

Stoga će Udruga osnivati i ogranke po pojedinim područjima radi lakšeg i jednostavnijeg funkcioniranja.

Udruga će u okviru svog djelovanja organizirati znanstvene i stručne skupove koji imaju za cilj unapređenje pravne struke u zdravstvu, izdavati publikacije, organizirati sastanke, seminare, tribine i druge skupove radi promicanja ciljeva Udruge, sudjelovati u aktivnostima stalnog obrazovanja pravnika, raditi na ostvarivanju suradnje s drugim znanstvenim, stručnim i obrazovnim institucijama, te udrugama koje promiču slične aktivnosti, poticati, pomagati i organizirati različite oblike druženja članova, uključujući znanstvene, kulturne, sportske i druge oblike druženja, te poticati unapređenje hrvatskog pravnog sustava u okviru zdravstvene problematike.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Snježana Cerjan, dipl.iur. iz Bolnice za plućne bolesti i TBC u Klenovniku, a za tajnika Udruge Davor Augustin, dipl.iur. iz Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači.

 

Predsjednica Udruge pravnika u zdravstvu:

Snježana Cerjan, dipl.iur.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija