Jump to content
Sign in to follow this  

Petar Klarić novi predsjednik Ustavnog suda


Zex

Petar Klarić izabran je za novog predsjednika Ustavnog suda. Na sjednici zatvorenoj za javnost Ustavni je sud u punom sastavu većinom glasova između četiri kandidata izabrao Petra Klarića za predsjednika Suda, izvijestio je dosadašnji predsjednik Smiljko Sokol.[PRBREAK][/PRBREAK]ZAGREB - Osim Klarića su se za dužnost predsjednika kandidirali Mario Kos, Željko Potočnjak i Milan Vuković. Mandat predsjednika Ustavnog suda traje četiri godine, a Klarić će na tu dužnost stupiti 7. prosinca, kada ističe mandat Smiljku Sokolu.

 

Petar Klarić izabran je za ustavnog suca krajem 1999. kao profesor Građanskog prava na zagrebačkom Pravnom fakultetu, na kojem i danas predaje. U priopćenju Ustavnog suda ne kaže se ništa o postupku glasovanja, odnosno je li izbor obavljen već u prvom krugu ili je bilo više krugova glasovanja, te s koliko je glasova izabran novi predsjednik. Za izbor je trebalo najmanje sedam glasova.

 

Klarić je diplomirao na zagrebačkom Pravnom fakultetu 1962. na kojem je i doktorirao 1982. Iduće godine počinje raditi na Katedri za Građansko pravo. Bio je član Odbora za zakonodavstvo i Odbora za Ustav i Poslovnik Zastupničkog doma Hrvatskog državnog sabora. Autor je više znanstvenih i stručnih članaka i priloga, koautor više udžbenika, a od 1995. do 2000. i glavni i odgovorni urednik Zbornika Pravnog fakulteta.

 

 

Hina

Sign in to follow this  


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...