Jump to content

Počelo s radom Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici


Zex

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici započelo je s radom 1. rujna, gotovo šest i pol godina nakon što je zakonom propisano njegovo osnivanje.[PRBREAK][/PRBREAK]Višegodišnje kašnjenje velikogorička županijska državna odvjetnica Branka Marčec-Ilijašević obrazložila je "organizacijskim problemima", točnije nedostatkom prostora za rad tog državnog odvjetništva koji je sada smješten u zgradi Općinskog suda u Velikoj Gorici.

 

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici osnovano je izmjenama i dopunama Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava u ožujku 1998.

 

Nova "tužiteljska podružnica" pokriva tzv. zagrebački prsten, odnosno područje na kojem sjedište imaju općinska državna odvjetništva u Dugom Selu, Ivanić Gradu, Jastrebarskom, Samoboru, Velikoj Gorici, Vrbovcu i Zaprešiću. Do sada je to područje "pokrivalo" zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

 

Uz županijsku državnu odvjetnicu Branku Marčec-Ilijašević u velikogoričkom tužiteljstvu radi još troje njezinih zamjenika u Kaznenom i jedan u Građansko-pravnom odjelu.

 

Rješenje o početku rada Županijskog državnog odvjetništva donijelo je Ministarstvo pravosuđa.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija