Jump to content

Počeo istražni postupak protiv bivše sutkinje Domić


Ane
 Dijeli

Istražni postupak protiv bivše predsjednice Općinskog suda u Supetru na Braču Ivane Domić, osumnjičene za zloporabu položaja i ovlasti, počeo je jučer ispitivanjem svjedoka pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu.[PRBREAK][/PRBREAK]Bivšu sutkinju Ivanu Domić sumnjiči se da je od 1995. do kraja 2003. godine počinila 16 istovrsnih kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, odnosno donošenja presuda zbog izostanka stranke u postupku imovinskopravne naravi. Na taj su način velike površine zemljišta na Braču promijenile vlasnika. Ukupna se šteta procjenjuje na više od 12 milijuna eura.

 

Jutros i tijekom poslijepodneva istražni je sudac ispitao desetak svjedoka, većinom oštećenika - vlasnika zemljišta koje je sutkinja Domić, kako ju se sumnjiči, protuzakonitim presudama dodijelila drugim osobama. Ispitivanje svjedoka nastavit će se i idućih dana.

 

Uz prvoosumnjičenu sutkinju istražnim je zahtjevom obuhvaćeno još 14 osoba - tri odvjetnika i 11-ero nezakonitih vlasnika zemljišta.

 

Prvoosumnjičena je tijekom predistražnog postupka u kolovozu prošle godine istražnom sucu izjavila kako je sve radila po zakonu i savjesno te da nije bila u dosluhu s odvjetnicima.

 

Negirajući navode iz kaznene prijave i istražnog zahtjeva, ustvrdila je da je eventualne nezakonitosti i pogreške u pojedinim postupcima trebao utvrditi viši sud koji je redovito obavljao nadzor nad radom Općinskog suda u Supetru.

 

Ivana Domić s mjesta je predsjednice Suda smijenjena potkraj 2004. godine nakon čega je odlukom Državnog sudbenog vijeća razriješena i sudačke dužnosti. Prva je kaznena prijava protiv nje podnesena u ljeto iste godine, nakon što je nadzorom utvrđen veći broj nepravilnosti u radu Suda.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija