Jump to content

Poruka predsjednice Vlade Kosor u povodu Dana ljudskih prava


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 10. prosinca 2009. (Hina) - Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor uputila je danas poruku u povodu Dana ljudskih prava u kojoj stoji kako je vlada odlučna u borbi protiv bilo kakvog oblika kršenja ljudskih prava i temeljnih sloboda i opredijeljena je osigurati svim građankama i građanima ove zemlje da se u njoj osjećaju slobodnima, sigurnima i zaštićenima.[PRBREAK][/PRBREAK]Poštivanje i sustavno provođenje ljudskih prava nužan je preduvjet za djelovanje slobodnog i demokratskog poretka, a kako bi se Opća deklaracija o ljudskim pravima, koju su Ujedinjeni narodi proglasili na današnji dan prije 61 godinu, uistinu realizirala i dosljedno provodila, potrebno je neprekidno i neumorno raditi na primjenjivanju njezinih načela, kaže se u poruci i navodi kako je jedan od prioriteta hrvatske Vlade zaštita ljudskih prava i suzbijanje svih oblika diskriminacije.

 

"Tome svjedoče brojni zakoni koji uređuju ovo područje te brojni međunarodni dokumenti kojih smo potpisnici. Tome apsolutno svjedoči i činjenica da Hrvatska, uz pučkog pravobranitelja, ima i tri specijalizirana pravobranitelja za područje ljudskih prava - za djecu, za ravnopravnost spolova i za osobe s invaliditetom. Nadalje, tome svjedoči i naša čvrsta opredijeljenost u borbi protiv svakog oblika korupcije, jer samo se u nekorumpiranom društvu ljudska prava mogu realizirati u potpunosti.

 

No, uz državne institucije čiji je posao provođenje svih zakona i propisa, ključni su i osviještenost i razumijevanje svakoga od nas pojedinačno o izuzetnoj važnosti ovog područja prava i sloboda, kako bismo ih uistinu živjeli svakodnevno", kaže se u poruci predsjednice vlade Jadranke Kosor.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija