Jump to content

Postrožit će se primjena propisa o športskim natjecanjima


Mrljavac

ZAGREB, 30. srpnja 2008. (Hina) - Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugi propisi o održavanju reda na športskim događajima ubuduće će se strogo primjenjivati, uključivo i prekid utakmice do pražnjenja stadiona, rečeno je danas u Banskim dvorima nakon sastanka o nešportskom ponašanju na stadionima.[PRBREAK][/PRBREAK]Vlada je danas, na užem kabinetu, donijela odluku o pristupu proširenu sporazumu o športu Vijeća Europe koji vrlo jasno određuje sve oblike nasilja i nedolična ponašanja gledatelja na športskim priredbama, kazao je novinarima ministar športa Dragan Primorac nakon sastanka o nešportskom ponašanju.

 

Organizatorima su povećane ovlasti, rekao je Primorac i dodao da su danas od FIFA-e dobili prijedlog novog pravilnika o nogometnom natjecanju koji jasno kaže da je sudac obvezan zaustaviti ili prekinuti utakmicu zbog vanjskih utjecaja. Sudac ocjenjuje koji su to vanjski utjecaji, a to mogu biti, kazao je, zapaljene baklje, nedolično pjevanje i sve što šteti hrvatskom športu.

 

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič rekla je da je na sastanku, na kojemu su bili i ministri policije i pravosuđa Berislav Rončević i Ana Lovrim, ocijenjeno da zakone ne treba mijenjati, ali da ih trebati strože primjenjivati - od mogućih prekida utakmice do pražnjenja stadiona. Istaknula je da policijsko osiguranje utakmice stoji oko milijun kuna.

 

Predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Vlatko Marković rekao je da će sve učiniti kako bi roditelji s djecom mogli bez straha doći na utakmice. Izrazio je želju da se na hrvatskim igralištima igraju kvalitetne utakmice i da svaki gledatelj bude siguran.

 

Na upit zašto se do sada nisu prekidale utakmice, Marković je rekao da za to do sada nije bilo razloga.

 

Osvrnuo se i na slučaj "Dinamova" nogometaša Mirka Hrgovića. On je sjajan nogometaš i osoba i uzeti njega na zub nije bilo primjereno. Ako se 'Hrgovići' budu događali i na drugim terenima, to će biti tragedija za nogomet, rekao je Marković.

 

Ministar Rončević kazao je da je trenutačno na snazi 75 pravomoćnih zaštitnih mjera zabrane prisustvovanja određenim športskim natjecanjima i 208 zabrana posjećivanja športskih natjecanja ili određena objekta.

 

Smatra da djecu treba odgajati tako da je šport natjecanje te da športski protivnik nije neprijatelj.

 

 

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija