Jump to content

Potvrđene presude Gospičkoj skupini


Zex

Vrhovni sud odbio je danas kao neosnovane žalbe državnog odvjetnika kao i optuženika za ratni zločin Tihomira Oreškovića, Stjepana Grandića i Mirka Norca Keve i potvrdio presudu suda prvog stupnja u osuđujućem dijelu te u oslobađajućem dijelu u odnosu na optuženika Ivicu Rožića.[PRBREAK][/PRBREAK]Vrhovni sud odbacio je žalbu državnog odvjetnika na oslobađajući dio presude optuženih Oreškovića i Norca.

 

Time su zatvorske kazne od 15 godina za Tihomira Oreškovića, 12 za Mirka Norca i 10 za Stjepana Grandića te oslobađajuća presuda za Ivicu Rožića postale pravomoćnima.

 

Osuđenici su tražili smanjenje zatvorskih kazni ili oslobađanje, a Županijsko državno odvjetništvo je tražilo produljenje dosuđenih zatvorskih kazni i ukidanje oslobađajuće presude za Ivicu Rožiću.

 

Orešković, Norac i Grandić osuđeni su zbog ratnih zločina počinjenih na gospićkom i karlobaškom području u jesen 1991. godine.

 

Predsjednik suda Veljko Miškulin je to suđenje na Županijskom sudu u Rijeci ocijenio korektno provedenim ustvrdivši da je ono imalo dodatnu težinu zbog medijskog interesa.

 

Suđenje na riječkom Županijskom sudu počelo je u siječnju 2002., presuda je donesena 24. ožujka 2003.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija