Jump to content

Pred sudom u BiH započelo prvo suđenje zločinačkoj organizaciji


Zex
 Dijeli

Sarajevo - Pred Sudom Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je počelo suđenje skupini optuženoj za udruživanje u zločinačku organizaciju što je prvi slučaj takve vrste kojega je državno tužiteljstvo pokrenulo na temelju novog Kaznenog zakona BiH.[PRBREAK][/PRBREAK]Optužnica koju zastupa državni tužitelj Božo Mihajlović tereti skupinu predvođenu Feridom Okićem zvanim Fredi te još šest osoba da su tijekom 2003. i 2004. godine djelovali kao zločinačka organizacija i počinili veliki broj teških kaznenih djela uključujući ubojstvo, otmice, ilegalnu trgovinu narkoticima i novčane iznude.

 

Četvorica od sedam optuženih najavili su spremnost na priznanje krivnje i postupak protiv njih u narednom razdoblju trebao bi biti izdvojen. Preostala trojica, uključujući Okića, krivnju su negirala.

 

U optužnici je navedeno kako su Okić i njegovi pomagači krijumčarili sintetičku drogu iz Nizozemske u Tursku da bi tamo kupovali heroin i potom ga prebacivali u BiH i Hrvatsku gdje su ga i preprodavali.

 

Optužnica tereti skupinu za otmicu tri osobe, pljačku jedne banke u Tuzli i pošte u Šićkom Brodu te ubojstvo Faika Kalendera koji je i sam bio članom ove organizacije.

 

Za Okića se pretpostavljalo da je jedno vrijeme radio kao policajac, no on je to u iskazu pred sudom demantirao. Pri tom je naveo kako je po zanimanju "zlatar i frizer".

 

Potvrdio je međutim kako mu je u Njemačkoj izrečena kazna od sedam godina zatvora zbog kaznenog djela razbojništva dok je u BiH nepravomoćno osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog otmice.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija