Jump to content

Predsjednica Sindikata pravosuđa osumnjičena za nove prevare


Zex

Predsjednica Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Jasna Marić, koja se od listopada prošle godine nalazi u pritvoru zbog malverzacija "teških" 7,5 milijuna kuna, osumnjičena je za još neke prijevare kojima je navodno nezakonito pribavila 670 tisuća kuna, doznaje se u zagrebačkoj policiji.[PRBREAK][/PRBREAK]Policija je nad 53-godišnjom pritvorenicom nastavila istragu na zahtjev zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Ona je u listopadu prošle godine uhićena zbog sumnje da je kao predsjednica Sindikata fiktivno u sindikatzaposlila 42 ljudi te im krivotvorenim dokumentima omogućila dobivanje bankovnih kredita u ukupnom iznosu od 6,1 milijun kuna. Sumnjiči ju se i da je u ime Sindikata naručila raznu robu, od pršuta do prijenosnih računala, koju je potom prodala i gotovo 1,5 milijuna kuna zadržala za sebe. Dobavljači se, pak, nikada nisu uspjeli naplatiti jer na računu sindikata nije bilo novca.

 

U nastavku istrage policija je, kako tvrdi, otkrila da je osumnjičena na isti način prevarila još neke tvrtke i banke te jednu tvornicu, a tereti ju se i da je s još dvoje fiktivno prijavljenih radnika podigla kredite koji nisu vraćeni. Ukupna materijalna šteta u tim malverzacijama je 670 tisuća kuna, kažu u policiji.

 

Protiv osoba koje su sudjelovale u varanju banaka policija je podnijela kaznenu prijavu redovnim putem.

 

Prema pisanju tiska, Jasna Marić je nezakonitostima za koje se tereti vrbovala članove za svoj sindikat koji je osnovala 2001., istupivši iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, povjerenica kojega je bila na zagrebačkom Trgovačkom sudu.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija