Jump to content

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo HOK-a


Svilena

ZAGREB, 17. travnja 2007. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Hrvatske odvjetničke komore (HOK) koje ga je upoznalo s proslavom te radnim dijelom ovogodišnjih, jubilarnih XXV. Dana hrvatskih odvjetnika održanim 15. i 16. ožujka ove godine u

Zagrebu, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.[PRBREAK][/PRBREAK]Na Okruglom stolu pod nazivom "Kodeks odvjetničke etike" raspravljeni su brojni aspekti ove značajne teme, uključujući i iskustva razvijenih europskih zemalja, istaknuli su u izaslanstvu.

 

Također su predsjednika Republike upoznali i sa sadržajem dviju direktiva EU-a prema kojima je neophodno pristupiti izmjenama postojećeg Zakona o odvjetništvu, dodajući kako su u izradu Prijedloga

izmjena Zakona uključeni i predstavnici Hrvatske odvjetničke komore.

 

Od Predsjednika su zatražili podršku u naporima za veću neophodnu samostalnost odvjetničke struke, jer kako su naglasili, smatraju da će omogućavanje apsolutne samostalnosti u radu zaštititi njihov status i omogućiti im nesmetan i kvalitetniji rad.

 

Naglasili su također kako se zalažu za hitno donošenje Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

 

Izaslanstvo je predsjednika Mesića izvijestilo kako će se u Zagrebu od 17. do 20. svibnja održati 2. Međunarodna konferencija Odvjetničkih komora, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

 

(Hina) pp yaz


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija