Jump to content

Prijava protiv predsjednika Visokog trgovačkog suda


Mrljavac

ZAGREB, 19. kolovoza 2008. (Hina) - Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), kako navode današnji mediji, podnesena je anonimna prijava protiv predsjednika Visokog trgovačkog suda Srđana Šimca zbog sukoba interesa.[PRBREAK][/PRBREAK]Srđan Šimac je, kako se navodi, prije dvije godine kao sudac Trgovačkog suda bio član tročlanog vijeća koje je donijelo rješenje u korist splitske tvrtke "Gradska sigurnost Šimac i sin", suvlasnici koje su njegov otac i brat, Petar i Hrvoje Šimac, pa se našao u sukobu interesa, jer po zakonu, suci moraju biti izuzeti iz slučaja, ako je riječ o njihovim krvnim srodnicima.

 

"Pretpostavljam da sutkinja koja je bila zadužena za predmet nije spomenula tvrtku odnosno naziv stranaka o kojima je bilo riječ i mi suci priklonili smo se njezinom prijelogu", rekao je Šimac za večerašnji Dnevnik HTV-a i dodao kako se radilo o manje složenom predmetu. Naglasio kako ne bi sudjelovao u postupku da je znao o kojim se strankama radi.

 

"Ja sam se u tom predmetu trebao izuzeti", rekao je i ocijenio kako ga se time danas želi diskreditirati.

 

Kako se navodi, radi se o sporu između Gradske sigurnosti i solinske tvrtke Voljak, proizvođača betonskih konstrukcija. Prije pet godina Gradska sigurnost pokrenula je pred Trgovačkim sudom postupak ovrhe radi naplate potraživanja od 26.717 kuna, nastalog tijekom 2002.

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija