Jump to content

Prijave protiv osumnjičenih pripadnika "Škorpijona"


Ane
 Dijeli

Vukovarsko-srijemska policija podnijet će kaznene prijave protiv dvije, a prekršajne prijave protiv pet osoba od ukupno desetak osoba, privedenih u petak na obavjesni razgovor zbog sumnje da su bili pripadnici srpske specijalne postrojbe "Škorpioni", potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić.[PRBREAK][/PRBREAK]Prema njegovim riječima, kaznene prijave policija će podnijeti zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a prekršajne prijave zbog nedopuštenog posjedovanja streljiva i pojedinih komada oružja.

 

Tijekom pretraga obiteljskih kuća u petak u mjestima oko Vinkovaca, osoba za koje se sumnja da su bili pripadnici zloglasnih "Škorpiona", policija je pronašla više komada raznih vrsta pješačkog naoružanja, streljiva i dijelova vojnih odora koje su nelegalno posjedovane.

 

Nakon završetka obavjesnih razgovora s osobama u čijim je kućama pronađeno oružje streljivo i vojne odore, te su osobe puštene svojim kućama, rekao je Janić.

 

Podsjetio je kako je pretrage obiteljskih kuća i privođenje desetak osoba na obavjesni razgovor policija provela u sklopu kriminalističke obrade započete nakon nedavnog uhićenja pripadnika "Škorpiona" Slobodana Davidovića u Banovcima nedaleko Vinkovaca. Njega se sumnjiči da je u ljeto 1995. godine na području Srebrenice, u BiH, sudjelovao u ubojstvu skupine Bošnjaka.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija