Jump to content

Prosvjedi pred Državnim odvjetništvom u Osijeku


Ane
 Dijeli

Tridesetak bivših radnika črnkovačke Kudeljare danas oko 10 sati počelo je miran prosvjed pred županijskim Državnim odvjetništvom u Osijeku, nezadovoljni što se od 1996., otkada je Kudeljara u stečaju, ne rješava njihov status te, kako ističu, što su ne svojom krivnjom ostali bez posla i bez ostvarenih prava na otpremninu i mirovinu.[PRBREAK][/PRBREAK]Predstavnike bivših zaposlenika Kudeljare primio je županijski državni odvjetnik Davor Petričević, te ih izvijestio kako Državno odvjetništvo sagledava cjelokupnu problematiku vezanu uz imovinsko-pravne odnose Kudeljare u stečaju.

 

Predstavnica bivših zaposlenika Marija Keler izjavila je za Hinu kako od prosvjeda u Osijeku ne će odustati te da su spremni "ostati na ulici skroz dok se njihov status ne riješi".

 

"Čekamo odgovore od Zorislava Tomića iz Državnog odvjetništva koji je otišao u Zagreb i ne odlazimo dok ne dobijemo pozitivno rješenje", kazala je Marija Keler.

 

Prosvjednici nose i transparente na kojima "prozivaju" predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, Vladu te ministricu pravosuđa Vesnu Škare Ožbolt zbog njihovih "saborskih i državničkih plaća".

 

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj potvrdili su da je prosvjed na vrijeme najavljen.

 

Prije dolaska u Osijek 30-ak bivših radnika Kudeljare u Črnkovcima pokraj Donjeg Miholjca okupilo se pred zgradom svoje bivše tvrtke.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija