Jump to content

Prvo zagrebačko pravosudno tijelo seli na jesen na Trg pravde


Zex

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt obišla je danas budući Trg pravde, kompleks bivših vojarni na križanju Selske i Ilice na kojem je uređena zgrada Kaznenog suda, a planira se uređenje prostora za sve zagrebačke prvostupanjske sudove i državno odvjetništvo.[PRBREAK][/PRBREAK]Kazneni sud, nova institucija koja će nastati izdvajanjem kaznenog odjela iz zagrebačkog Općinskog suda, u nove će se prostorije useliti najesen. Do danas su završeni svi građevinski radovi, a preostaje opremanje zgrade koja će, kako ističu u Ministarstvu, biti uređena u skladu s najvišim standardima europskog sudovanja.

 

Uz 39 sudnica i ostale potrebne prostorije, zadnji kat novouređene trokatnice namijenjen je za urede sudaca koji sve svoje poslove više neće morati obavljati u istim prostorijama gdje održavaju ročišta.

 

Nakon preseljenja Kaznenog suda započet će uređenje zgrada namijenjenih Sudu za maloljetnike i Državnom odvjetništvu. U konačnici bi na Trgu pravde trebao biti i Građanski sud s pripadajućom

Gruntovnicom, Trgovački sud i Prekršajni sud koji je sada smješten na sedam lokacija, najavila je ministrica pravosuđa Škare Ožbolt.

 

"Građani će tako sve sudske poslove moći obaviti na jednom mjestu, a pravosuđe će dobiti na efikasnosti i ekonomičnosti sudovanja", istaknula je. Dodala je da će svi radovi biti napravljeni u okvirima predviđenog proračuna te da će dio novca Ministarstvo namaknuti prodajom postojećih objekata poput zagrebačke Palače pravde.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija