Jump to content

Pučki pravobranitelj: Najviše pritužbi na rad državnih tijela


Zex
 Dijeli

Ured pučkog pravobranitelja zaprimi na godinu oko tisuću usmenih i dvije tisuće pismenih pritužaba hrvatskih građana, a iz Krapinsko-zagorske županije 15 - 20 koje se ponajviše odnose na rad središnjih državnih tijela, kazao je na konferenciji za novinare pučki pravobranitelj Jurica Malčić.[PRBREAK][/PRBREAK]Ocijenio je da stanje ljudskih prava u sjeverozapadnoj Hrvatskoj zadovoljava, za razliku od područja koja su bila zahvaćena ratom, iz kojih stiže najviše pritužaba.

 

Nakon sastanka sa županicom Vlastom Hubicki Malčić je novinarima rekao da treba popularizirati njegovo zanimanje, jer građani o radu pučkog pravobranitelja ne znaju dostatno, što svjedoči i činjenica da nakon njegova posjeta pojedinoj županiji poraste broj prijava iz tog područja.

 

Pučki pravobranitelj se osvrnuo i na teškoće sa smještajem tražitelja azila u Zagorju, naglasivši da građani imaju pravo reći što misle o tome da azilanti budu u njihovu mjestu.

 

Malčić će sutra, trećeg dana boravka u Krapinsko zagorskoj županiji, posjetiti Pregradu i Hum na Sutli, u četvrtak Klanjec i Oroslavje, a u petak Zlatar i Donju Stubicu.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija