Jump to content

Pučki pravobranitelj: sporost upravnih postupaka glavni problem


Mrljavac
 Dijeli

SPLIT, 11. listopada 2011. (Hina) - Sporost upravnih postupaka je glavni problem zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj, izjavio je danas zamjenik pučkog pravobranitelja Dejan Palić završavajući dvodnevni posjet Splitu.[PRBREAK][/PRBREAK]Po njegovim riječima, problem je što mnogi građani ne poznaju dovoljno pojam diskriminacije koji je reguliran Zakonom o suzbijanju diskriminacije.

 

"Diskriminacija je najčešća na područje rada i zapošljavanja", kazao je Palić. Dodao je kako se ljudska prava najčešće krše na temelju etničke i vjerske pripadnosti.

 

Rekao je da su mu se građani u Splitu žalili na sudske postupke, posebice na one povrede ljudskih prava koje čine suci u postupku, te nepravilnosti u radu odvjetnika.

 

Palić je za dvodnevnog boravka u Splitu razgovarao s predstavnicima tijela lokalne uprave te građanima, a nazočio je i okruglom stolu na temu "Iskustva u provođenju Zakona o suzbijanju diskriminacije" na kojem su sudjelovali predstavici sindikata i i nevladinih organizacija. U tim razgovorima je, kazao je Palić, isticano da je "premala uloga vijeća nacionalnih manjina" te da bi to vijeće trebalo povećati svoj utjecaj.

 

Palićev dvodnevni boravak u Splitu je dio projekta jačanja institucije pučkog pravobranitelja u sklopu kojeg se organiziraju posjete gradovima i županijama kako bi se i građanima izvan Zagreba omogući neposredan pristup toj instituciji. Taj projekt se, kako je objašnjeno, realizira zahvaljujući potpori UN-ove agencije za razvoj (UNDP).

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija