Jump to content

Radionica "Pravo Europske Unije na Internetu


Zex
 Dijeli

Istitut za međunarodne odnose poziva na sudjelovanje u drugoj ovogodišnjoj radionici "Pravo EU na internetu" koja će se održati u četvrtak 10. ožujka 2005. od 10 do 15 sati u kompjutorskoj učionici Novinarskog doma u Zagrebu.[PRBREAK][/PRBREAK]Pohađanjem radionice polaznici će naučiti koji su temeljni pravni instrumenti EU, gdje i kako pronaći pripremne dokumente ili neki od pravnih akata EU (poput direktive, uredbe, odluke...), kako koristiti osnivačke ugovore, kako pratiti zakonodavni postupak od početnoga prijedloga Europske komisije do konačnog usvajanja pravnog akta, te gdje i kako pronaći presude Europskoga suda. Tečaj će obraditi baze podataka EUR-Lex, Pre-Lex, Legislative Observatory - OEIL i CURIA, te ukazati na prednosti i nedostatke pojedinih izvora.

 

Predavači su dr. sc. Tamara Ćapeta (Katedra za europsko javno pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i mr. Sandra Čar (voditeljica Europskoga dokumentacijskog centra, IMO).

 

Na raspolaganju je 14 mjesta, a polaznici će moći sami provjeriti stečena znanja rješavanjem pripremljenih zadataka.

 

Radionicu organizira Europski dokumentacijski centar Instituta za međunarodne odnose (IMO-EDC) uz potporu Njemačke zaklade za međunarodnu pravnu suradnju (German Foundation for International Legal Cooperation – IRZ).

 

Sudjelovanje u radionici besplatno je zahvaljujući financijskoj potpori Njemačke zaklade za međunarodnu pravnu suradnju.

 

Svi dodatni podaci (program i prijavnica) dostupni su na web portalu EnterEurope na adresi http://www.entereurope.hr/news.aspx?newsID=67&pageID=111

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija