Jump to content

Raspisuje se tjeralica za Vasiljkovićem


Ane

Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Dalibor Dukić izdao je u utorak nalog policiji za raspisivanje međunarodne tjeralice za Draganom Vasiljkovićem, poznatom i kao Kapetan Dragan.[PRBREAK][/PRBREAK]Na sudu kažu da je Vasiljković državljanin Srbije i Crne Gore te Australije s nepoznatim prebivalištem.

 

Nalog za raspisivanje tjeralice izdan je sukladno članku 486. Zakona o kaznenom postupku, jer je Vasiljković, kojeg se sumnjiči za ratne zločine protiv zarobljenika i civila, u bijegu a rješenjem šibenskog Županijskog suda mu je određen pritvor.

 

U utorak su, naime, postala pravomoćna rješenja istražnog suca Dukića o određivanju pritvora i provođenju istrage protiv kapetana Dragana.

 

Istragu je zatražilo šibensko Županijsko državno odvjetništvo, koje ga tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba "Alfa", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

 

Vasiljković trenutačno nije dostupan hrvatskim vlastima, jer živi u Australiji.

 

Kako se doznaje u Ministarstvu pravosuđa, odluku o izručenju, nakon hrvatskog zahtjeva, treba donijeti australski ministar pravosuđa.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija