Jump to content

Razriješena predsjednica Trgovačkog suda u Osijeku Vlasta Velicki


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 19. listopada 2009. (Hina) - Sutkinja Vlasta Velicki, na koju je pristiglo više pritužaba na rad i navodan sukob interesa, danas je razriješena dužnosti predsjednice Trgovačkog suda u Osijeku, izvijestili su iz Ministarstva pravosuđa.[PRBREAK][/PRBREAK]Odluku o razrješenju donio je ministar pravosuđa Ivan Šimonović nakon izvanrednog nadzora Visokoga trgovačkog suda i inspektora ministarstva pravosuđa kojim su utvrđene nepravilnosti u upravljanju osječkim trgovačkim sudom.

 

Iz ministarstva su priopćili kako je nadzorom utvrđeno da je predsjednica suda "određene poslove sudske uprave obavljala protivno zakonu i pravilima, što je štetilo redovitu i pravilnu obavljanju poslova i funkcioniranju suda".

 

Naime, godišnji raspored poslova suda često nije donesen na vrijeme, a nije poštovan ni propisan način raspodjele predmeta. Uz to, u obavljanju poslova sudske uprave predsjednica suda propustila je osigurati da se predmeti uzimaju u rad po redoslijedu kojim su zaprimljeni, a u određenu broju registarskih predmeta postupila je premda su bili ispunjeni uvjeti za njezino izuzeće.

 

Šimonović je o razrješenju odlučio nakon razgovora sa sutkinjom Velicki i predsjednikom vrhovnog suda.

 

Za vršitelja dužnosti predsjednika trgovačkog suda imenovan je Tihomir Kovačević, sudac na tom sudu.

 

U tisku je nedavno objavljeno da je sutkinja Velicki predmete povezane s tvrtkama kojih su osnivači ili odgovorne osobe najuži članovi njezine obitelji uzimala preko reda i rješavala ih po hitnom postupku. Ona je, pak, odbacila sve optužbe, tvrdeći da nije u sukobu interesa te da nije pogodovala članovima obitelji jer se radilo o "izvanparničnim registarskim predmetima u kojima nema suprotstavljenih strana".

 

Na visokom trgovačkom sudu su nedavno potvrdili da je ove godine dostavljeno više predstavka s pritužbama na rad predsjednice osječkog suda.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija