Jump to content

Rijeka: počelo suđenje liječniku Zaputoviću zbog primanja mita


Zex

RIJEKA,22. rujna 2008.(Hina) - Suđenje riječkom liječniku internistu Luki Zaputoviću, optuženu za primanje mita, počelo je danas na Županijskom sudu u Rijeci, ali je glavna rasprava odmah odgođena jer nije došla glavna svjedokinja.[PRBREAK][/PRBREAK]Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) optužio je Zaputovića da je kao zamjenik predstojnika Klinike za internu medicinu Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci od supruge jednog pacijenta u studenome 2005. primio 150 eura za njegov prijam na odjel.

 

Taj pacijent je u međuvremenu umro, a njegova supruga, koja je po optužnici dala mito Zaputoviću, teško je bolesna i ne može doći dati iskaz na riječki sud pa će je predsjednica Sudskog vijeća, u tom predmetu sutkinja Đurđa Jovanić, u nazočnosti predstavnika optužbe i obrane saslušati u njezinu domu u Crikvenici. Nastavak glavne rasprave sazvan je za 6. studenoga.

 

Na početku današnje rasprave pročitana je optužnica, a Zaputović je rekao da se ne osjeća krivim.

 

Kazneni postupak protiv Luke Zaputovića pokrenut je u veljači 2007., za vrijeme istrage o primanju mita riječkog kardiokirurga Ognjena Šimića. Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskoga suda u Rijeci u studenom te godine nepravomoćno je obustavljen kazneni postupak protiv Zaputovića na temelju prigovora Zaputovića i njegovih branitelja. Oni su tvrdili da je optužnica neosnovana, no Vrhovni je sud ukinuo tu odluku na temelju žalbe USKOK-a te naložio da se pokrene glavna rasprava.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija