Jump to content

Sabor: Dražen Bošnjaković novi ministar pravosuđa


Mrljavac

ZAGREB, 7. srpnja 2010.(Hina) - Dražen Bošnjaković prisegnuo je danas za ministra pravosuđa nakon što su mu saborski zastupnici (većinom glasova) iskazali povjerenje.[PRBREAK][/PRBREAK]Za taj prijedlog vlade glasovalo je 80 zastupnika, dva su bila suzdržana, a protiv 21.

 

Bošnjaković je rođen 1961. u Vukovaru, osnovnu i srednju školu završio je u Iloku, a diplomirao na zagrebačkom Pravnom fakultetu, na kojemu je 1997. položio pravosudni ispit.

 

Od 1993. do 1997. radio je kao tajnik Sisačko-moslovačke županije, a potom otvara odvjetnički ured u Ivanić Gradu.

 

Na parlamentarnim izborima 2003. izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru na listi HDZ-a, a saborski je mandat osvojio i na izborima 2007. Bio je predsjednik saborskih odbora za Ustav i za zakonodavstvo.

 

Član je Središnjeg odbora HDZ-a, a 2008. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije.

 

U siječnju 2008. imenovan je za državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa i s te dužnosti dolazi na ministarski položaj, na kojemu će naslijediti Ivana Šimonovića koji odlazi na funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a.

 

Iako je glasovanje o povjerenju Bošnjakoviću prvotno bilo najavljeno za 12 sati, zbog nedostatka kvoruma odgođeno je za poslijepodne.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija