Jump to content

Sabor imenovao članove DSV-a i DOV-a iz redova zastupnika


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 18. veljače 2011.(Hina) - Hrvatski sabor danas je, na prijedlog Odbora za pravosuđe, za članove Državnog sudbenog vijeća (DSV) iz reda zastupnika imenovao Josipa Salapića (HDZ) i Josipa Leku (SDP), dok je u Državno odvjetničko vijeće (DOV) imenovao Anu Lovrin (HDZ) i Ingrid Antičević Marinović (SDP).[PRBREAK][/PRBREAK]Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja za članicu Državnog izbornog povjerenstva (DIP) imenovana je Janja Horvat Drobnjak.

 

Zastupnici su potvrdili Ugovor o jamstvu između Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za projekt dovršetka koridora Vc, odnosno za izgradnju dionica uz sjevernu i južnu granicu sa Bosnom i Hercegovinom.

 

Projekt uključuje izgradnju 12,5 kilometara autoceste - uz sjevernu granicu i mosta preko Save kod Svilaja, a uz južnu granicu i prijelaza Metković. Ukupni iznos tih dionica je 131,5 milijuna eura s tim da će se 60,63 milijuna eura osigurati kreditom EBRD-a, dok će se sličan zajam ugovoriti s Europskom investicijskom bankom, a ostalo bi pokrile Hrvatske autoceste.

 

Sabor je izmijenio Zakon o biogorivima, po kojemu će se u ovoj godini poticati domaća proizvodnja biogoriva čijim se korištenjem smanjuje emisija stakleničkih plinova i ovisnost o uvozu fosilnih goriva.

 

Izmijenjeni su i sa Zakonom o općem upravnom postupku usklađeni zakoni o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela te o sudovima.

 

Sabor je prihvatio izvješća o radu Državnog ureda za reviziju za 2010., o radu Agencije za regulaciju tržišta željezničkih usluga za 2009., te o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije od 1. lipnja 2009. do 30. lipnja 2010.

 

Potvrđen je i europski program dodjele bespovratnih sredstava za obnovu kulturne baštine na područjima zahvaćenima ratom na 'zapadnom Balkanu', kao i četiri sporazuma između Vlade RH i Europske komisije za korištenje dijela bespovratnih pretpristupnih sredstava EU za prekograničnu suradnju sa Srbijom, Crnom Gorom i BiH, te za sudjelovanje u transnacionalnim programima "Jugoistočna Europa" i "Mediteran".

 

Zastupnici su potvrdili i sporazum s Vijećem ministara BiH o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala.

 

Sabor je zaključio ovotjedno zasjedanje, a sjednicu nastavlja idući tjedan.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija