Jump to content

Sabor izabrao sastav odbora za Ustav, zakonodavstvo i pravosuđe


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 22. prosinca 2011.(Hina) - Hrvatski sabor izabrao je danas čelnike i članove odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, za zakonodavstvo te za pravosuđe, nakon čega je prekinuo prvu, a drugu izvanrednu sjednicu zakazao u 16 sati.[PRBREAK][/PRBREAK]Za predsjednika Odbora za Ustav izabran je SDP-ovac Josip Leko, potpredsjednik je HDZ-ovac Vladimir Šeks, a članovi SDP-ovci Tonino Picula, Nenad Stazić, Ivo Jelušić, Gvozden Flego i Marin Jurjević, HNS-ovac Goran Beus Richembergh, SDSS-ov Milorad Pupovac, Laburist Dragutin Lesar, te HDZ-ovci Ante Kulušić, Franjo Lucić i Branka Juričev Martinčev.

 

Odborom za zakonodavstvo predsjedat će SDP-ova Ingrid Antičević Marinović, potpredsjednik je HDZ-ovac Josip Salapić, a članovi SDP-ovci Vesna Fabijančić Križanić, Peđa Grbin, Dragica Zgrebec i Tomislav Saucha, HNS-ov Srđan Đurković, Višnja Fortuna iz HSU-a, zastupnik manjina Deneš Šoja, Laburist Nikola Vuljanić, te HDZ-ovci Stjepan Milinković, Ivan Šantek i Sunčana Glavak.

 

Odbor za pravosuđe će u novom sazivu Sabora kao predsjednik voditi Josip Kregar, neovisni zastupnik izabran na listi Kukuriku koalicije, a potpredjednica je HDZ-ova Ana Lovrin.

 

Za članove tog odbora izabrani su SDP-ovci Peđa Grbin, Vesna Fabijančić Križanić, Ingrid Antičević Marinović, Igor Rađenović i Nada Čavlović Smiljanec, HNS-ovka Nada Turina Đurić, te HDZ-ovci Davor Ivo Stier, Ante Babić, Ante Kulušić, Ilija Filipović i Ivanka Roksandić.

 

Odmah nakon izbora članovi spomenutih odbora povukli su se na zasjedanje, kako bi pripremili materijale za drugu izvanrednu sjednicu Sabora koja počinje u 16 sati.

 

Prije izbora sastava odbora, predsjednik Sabora Boris Šprem je prihvatio molbu zastupnika HGS-a Željka Keruma koji je potom i položio zastupničku prisegu, budući da nije bio u sabornici kada su prisegu polagali ostali zastupnici.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija