Jump to content

Sabor o izmjenama zakona o izvlaštenju i o carinskoj službi


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 8. ožujka 2012.(Hina) - I vladajući i oporbeni zastupnici podržali su danas izmjene zakona o izvlaštenju kojima se postupci izvlaštenja prebacuju sa županijskih na upravni sudove kao specijalizirane sudove pune jurisdikcije.[PRBREAK][/PRBREAK]Zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković rekla je da se predloženim izmjenama taj zakon usklađuje s odredbama Zakona o sudovima, Zakona o upravnim sporovima te Zakona o prostornom uređenju i gradnji.

 

IDS-ov zastupnik Damir Kajin podsjetio je na važnost poštenog obeštećenja. "Jesam za izvlaštenje gdje je utvrđen javni interes, ali i za pošteno obeštećenje. Ako se to ne dogodi, sve se pretvara u otimačinu", kazao je Kajin.

 

Zoran Vinković (HDSSB) je zatražio od Ministarstva pravosuđa da ugradi i dodatne izmjene zakona o izvlaštenju jer se, kako smatra, ni Republika Hrvatska ne ponaša sukladno standardu dobrog gospodara i koči razvoj jedinica lokalne samouprave. Napomenuo je da Hrvatska ima u vlasništvu ogromne površine zemlje koje su ušle u građevinske zone jedinica lokalne samouprave pa one ne mogu proširiti industrijske zone, športsko-rekareacijske sadržaje i slično. Ni ova vlada, dodaje, ne pokazuje sluh da se to riješi.

 

Zastupnici su kratko raspravili i izmjene zakona o carinskoj službi.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija