Jump to content

Sabor o zakonu o zračnom prometu


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB,3. lipnja 2009. (Hina) - Hrvatski sabor poslijepodnevne je započeo raspravu o Prijedlogu zakona o zračnom prometu, temeljenom zakonu kojim se uređuju pitanja zračnog prometa, a sadrži odredbe o uređenju zračnog prometa u zračnom prostoru RH i nadležnostima u tom prostoru, uvjetima za sigurno odvijanje zračnog prometa, zračnom prijevozu i drugim djelatnostima u zračnom prometu.[PRBREAK][/PRBREAK]Državni tajnik Dražen Breglec istaknuo je da se zakonom uređuju uvjeti za sigurnu uporabu zrakoplova i zrakoplovnih uređaja, aerodroma, pružanje usluga u zračnoj plovidbi, istraživanje ugrožavanja sigurnosti zrakoplova i nesreća zrakoplova, potraga i spašavanje zrakoplova, način usklađivanja s međunarodnim propisima te prekršaji u zračnom prometu.

 

Zakonom se propisuju kompetencije Agencije za civilno zrakoplovstvo koja će u okviru propisanih nadležnosti provoditi upravne, inspekcijske i druge poslove koji se odnose na civilno zrakoplovstvo u RH.

 

Osim toga, Zakon predviđa i osnivanje, Uredbom Vlade RH, Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda kao pravne osobe s javnim ovlastima, čime bi se osigurala organizacijska, funkcionalna i financijska neovisnost tijela za istraživanje.

 

Zakon se usklađuje s pravnom stečevinom EU, a njime se definiraju osnove za mnoge podzakonske akte kojima će se regulirati sustav zračnog prometa, rekao je Breglec.

 

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija