Jump to content

Sabor: odgođeno glasovanje o medicinskoj oplodnji


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB,25. rujna 2009.(Hina) - Unatoč najavama, Hrvatski sabor nije danas glasovao o izmjenama Zakona o medicinskoj oplodnji, već je po završetku rasprave zaključio današnje i ovotjedno zasjedanje.[PRBREAK][/PRBREAK]"Glasovat ćemo kada se za to steknu potrebni uvjeti", izvijestio je potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak i zaključio sjednicu.

 

Naime, predsjednik Sabora Luka Bebić sinoć je najavio da će Sabor danas raspraviti i odmah glasovati o zakonskim izmjenama.

 

Ministar zdravstva Darko Milinović u zaključnom je govoru pozvao zastupnike da "što brže" izmijene Zakon onako kako to predlaže Vlada.

 

Iako je najavio da će Vlada "ozbiljno uzeti u obzir razmatranje amandmana" koje su, osim oporbenih stranaka podnijeli i SDSS i HSLS, protiveći se zabrani zamrzavanja zametaka i ograničavanju broja oplođenih jajnih stanica po postupku, ministar je izrazio uvjerenje da će parlament izglasati Vladin prijedlog.

 

"Uvjeren sam da ćemo nadvladati naše razlike i da će Sabor donijeti ove izmjene za lakšu dostupnost hrvatskom zdravstvenom sustavu svih bračnih parova koji imaju problem s plodnošću", istaknuo je Milinović.

 

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija