Jump to content

Sabor sutra o izmjenema zakona o udžbenicima


Mrljavac

ZAGREB,10. prosinca(Hina) - Hrvatski sabor sutrašnju sjednicu započinje raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu prema kojima će se, među ostalim, utvrditi novčana participacija bogatijih roditelja za kupnju udžbenika.[PRBREAK][/PRBREAK]Predloženim izmjenama Zakona odvaja se radna bilježnica, zbirka zadataka, geografski i povijesni atlas, likovna mapa i elektronički udžbenik od pojma udžbenika, regulira se da bi škole provodile postupak javne nabave udžbenika, onemogućava se negativna praksa višestrukog pojavljivanja istih nakladnika za jedan nastavni predmet u istom razredu, ograničava se mogućnost nepotrebnih i učestalih izmjena udžbenika, itd.

 

Uveo bi se i limit za nabavu udžbenika i drugih nastavnih sredstava, za što je potrebno osigurati 399 milijuna kuna u 2009. i isto toliko u 2010. i to za sve razrede osnovnih i srednjih škola.

 

Više saborskih odbora u dosadašnjoj je raspravi ocijenilo kako neke izmjene zakona nisu najbolje riješene, te su neki ponudili svoje amandmane.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija