Jump to content

Sabor : Zabrana pušenja u javnim zatvorenim prostorima


Mrljavac

ZAGREB,17. listopada(Hina) - Hrvatski sabor danas je, na Vladin prijedlog, donio Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, kojim se zabranjuje pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima, uz izuzetak psihijatrijskih bolnica.[PRBREAK][/PRBREAK]Javnim ustanovama, kafićima i duhanskoj industriji za prilagodbu je ostavljeno šest mjeseci, a Zakon će se u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama početi primjenjivati osam dana nakon objave u Narodnim novinama.

 

Zakonom je propisano i da svako pakiranje cigareta u Hrvatskoj mora imati otisnuto opće upozorenje o štetnosti pušenja, te dodatno upozorenje koje mora prekrivati najmanje 40 posto vanjske površine zadnje strane pakiranja.

 

Prihvaćen je i Zakon o koncesijama, te izmjene Zakona o javnoj nabavi, kojim je u sustav javnih nabava ugrađena antikoruptivna odredba kada naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi s određenim gospodarskim subjektom.

 

18. listopada proglašen je Danom kravate u Hrvatskoj, a 14. veljače Nacionalnim danom oboljelih od epilepsije.

 

Ante Drpić imenovan je članom Upravnog vijeća Hine, a Boris Jakov Geričić i Mira Pekač-Knežević zamjenicima pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

 

Na još jedan mandat imenovana je predsjednica Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec i članovi Vijeća Nikola Popović, Mirna Pavletić-Župić i Milivoj Maršić.

 

Za novog člana Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije imenovan je Ante Marušić.

 

Sabor je prihvatio godišnja izvješća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Nacionalnog odbora za praćenje pregovora i izvješće Vlade o tijeku pregovora s EU te potvrđena Konvencija o kontaktu s djecom.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija